Måndags selfie

hearts

10.12.2013 kl. 00:19

Backslider

 

 

06.12.2013 kl. 15:08

Klicka in och lyssna

Okej, en sak till. Den här låten alltså. 

NU måst jag börja jobba med mina ritningar. 

04.12.2013 kl. 10:56

Coco Cat

Ni vet hur förtjust i en slags pastellig djurvärld i mina arbeten. Och älskar att spendera tid på ebay, och tappade bort mig till iphone skal avdelningen. Och spanade in de här underbara Coco Cat skalen.  Precis den som jag inhandlade kostade under en dollar, så typ inget för den här sötnosen.

Nej, jag är inte 15.

04.12.2013 kl. 10:34

Studio arbete

Meningen är att fylla ut hela väggen med mina illustrationer jag tecknat under utbytet. Vet int om det kanske kan sägas utvecklas till nånslags installation. 

 

14.11.2013 kl. 16:00

"erinlainen"

Händer de er att ni uttalat och skrivit ett ord fel,på ett språk som inte är ens starkaste,  hela ert liv utan att nån påpekar misstaget. Lärde mig precis att det heter "erilainen" och inte "erinlainen". Käns som min värld är vänd upp och ner. 

Int undra på att jag aldrig hittar enligt mig "Erinlaiset äidit" på katsomo

Fast andra sidan så int korrigerar jag häller när en min vän härifrån säger "angry" då hon menar "hungry". De är lite roligt

13.11.2013 kl. 12:41

Mina nya matvanor

Förutom att vi bor just nu i Marseille, så började jag med nya matvanor. Som i ett tidigare inlägg jag beskrev att jag börjat med mjölk, vete, och delvid socker fri diet. Och jag mår så otroligt bra. Min hud mår toppen, känner inte mig uppsvullen och får inga "lågt blodsocker" krashar. Äter under dagaen mellan måltiderna paranötter, acai bär, banan med jordnötssmör, och kokos vatten. Känns som jag har så otroligt bra med energi hela dagen att ibland svårt tt få slut med de hehe. Ja just det aldra väsentliga i mina nya matvanor är kokos produkter. Här är oljan så billig så det är ingen grej att handla in en burk som dessutom räcker väldigt länge. Steker allting i kokosolja, dricker kaffe med kokos grädde, kokosmjölk med maten, bakar med kokos och när jag blir riktigt riktigt sugen på glass lagar jag kokos sorbé. De är väldigt mycke kokos, men så otroligt hälsosamt och bra för kroppen att rekommenderar verkligen. 

Länkar er till en kokosolja och hälsotips sida

 

13.11.2013 kl. 00:03

Att bevara blommor

Efter en mängd me research hur bevara blommor så att jag använda dom i installationer och skulpturer. Ett av tipsen för att bevara så länge som möjligt är att värma upp 2/3 vatten till 130 grader, häll i glycerin du kan köpa på apoteket. Blommorna måste vara helt och hållet täckta i blandningen i två veckor för det bästa resultatet. Kom ihåg att putsa bort glycerinet efteråt, och efter blommorna torkat kan du forma bladen som du vill. 

Här finns mitt exempel: 

Blev förvånat hur bra resultatet blev. 

08.11.2013 kl. 16:03

Vilka pennor jag arbetar med

Har fått förfrågan vilka pennor och övriga tekniker jag använder då jag illustrerar. Använder mig av flera olika : från Promarkers, vattenfärger, träpennor, blyerts, 0,1 bläck tusch, bläck från burk, till akryl, och ibland tom. nagellack. Älskar verkligen att blanda ihop alltsammans och gå bort från det traditionella.  Springer ofta här i Marseille i olika konstbutiker och jämför och studerar all material och funderar, provar olika papper, tänker igenom idér och försöker komma ihåg vilken nyans av tuscher jag inte har. Och senast så hittade jag en ny favorit. 

Nämligen Creamarker 

Som Promarkers har dom två olika möjligheter. En brädare och smalare ända (Om det heter så?) Bilden ovanför har jag använt nr. 29 Barely Beige, och nr. 3 Red Rose + Blyerts. 

06.11.2013 kl. 14:32

Självporträtt

Alltid som idélös är det skojigt att gå utifrån själv, och göra självporträtt. Känns som det är mera tillåtet och lättare att experimentera när det handlar om en själv. Idag stannar jag hemma och jobba, då tecknar jag mindre bilder men på skolan är det i större skala. 

06.11.2013 kl. 14:23

          EMILIA KANNOSTO

     Illustratör & Visuell konstnär

                  Helsingfors

              KONTAKT

     emilia_kannosto@yahoo.com

          

        

 

                

          

                

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 


Emiliakan